2020-06-06 10:29:35• hírek • Szatmár.ro

Több Szatmár megyei településen is összegyűltek a nemzeti összetartozás jegyében

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából több vidéki településen is szerveztek megemlékezéseket Szatmár megyében.

Egriben a rossz idő ellenére is meggyúlt és lobogott az Összetartozás Tüze. A jelenlévők számára jó érzés volt e tűz melegét a batizi és mikolai MPP tagjaival is megosztani.

„Megerősített minket lélekben, mert ,,A tűz nem nyugszik, a tűz nem fogad el semmit, a tűz nem csak úgy "elvan". A tűz cselekszik. A tűz él” – fogalmazott a megemlékezés kapcsán Márton Zsuzsanna, egri polgármester.



Mezőterem koszorúztak

Mezőteremen Tar Miklós polgármester és az őt körülvevők gyűltek össze a község I. világháborús emlékművénél, hogy a veszteség érzésével tekintsenek vissza a 100 évvel ezelőtti trianoni diktátumra, mely szétszakította a magyar nemzetet.



„Trianon előtt és után az ezen a tájon együtt élő nemzeti közösségeinket olyan helyzetbe hozta a történelem, amely óriási veszteséget és évszázados gyászt hozott az egyik oldalon, de óriási nyereséget és immár ünnepet is a másikon. Senkitől nem várható, hogy fájdalmat vagy gyászt megünnepeljen. Ugyanúgy senkitől nem várható el, hogy sikert vagy örömöt gyászoljon! Egy dolog azonban mindenkoron elvárható embertársainktól, egy közösség gyászként megélt pillanatainak tiszteletben tartása, ugyanúgy, mint egy másik közösség ünnepe megélésnek tisztelete. Vigyük mi ezt, és adjuk a jövőnek ezt a magatartást tovább. Közös feladatunk, hogy megőrizzük továbbra is ezen a vegyes lakosságú, nemzeti hovatartozásában, kultúrájában, szokásaiban különbőző, de a mindennapokban békésen együtt élő emberek jövőbe vetett reményét!” – fogalmazott Tar Miklós polgármester, a Magyar Polgári Párt Szatmár megyei elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: